ΑΠΕΡΓΙΑ 17/1/2013

Εκτύπωση
PDF

Αγαπητοί και Αγαπητές Συνάδελφοι,

 Ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Τρικάλων συμμετέχει στην Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργία της Πέμπτης 17 Ιανουαρίου 2013.

Στην κινητοποίηση αυτή συμμετέχουμε έχοντας σωρεία συσσωρευμένων αιτημάτων για προβλήματα που χρονίζουν:

 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ.

  • Διατήρηση του ισχνού αλλά άκρως ζωτικού για την επιβίωση μας αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ. Ίση μεταχείριση όλων των Ελλήνων όπως επιτάσσει το Σύνταγμα με ισχύ του αφορολόγητου ορίου για όλους τους Έλληνες και όχι μόνο τους μισθωτούς και συνταξιούχους!

 

  • Επιβολή δίκαιων και βιώσιμων φορολογικών συντελεστών στους ελεύθερους επαγγελματίες. Όχι στην ΑΔΙΚΗ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ των πενιχρών πλέον εισοδημάτων μας με φορολογικούς συντελεστές ύψους 26% και 33% και ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΗΔΕΥΜΑΤΟΣ, που αυξήθηκε στα 650 ευρώ ετησίως, τα οποία σε συνδυασμό με την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου των 5000 ευρώ οδηγούν σε ΠΛΗΡΗ ΑΦΑΝΙΣΜΟ την συντριπτική πλειοψηφία των Οδοντιάτρων και ΜΑΖΙΚΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ των ιδιωτικών τους οδοντιατρείων.

Τα ΜΜΕ επικαλούμενα στατιστικά του υπουργείου οικονομικών μιλούν για προκλητικούς ελεύθερους επαγγελματίες, που δεν συνεισφέρουν στα φορολογικά βάρη δηλώνοντας ελάχιστα, και για μισθωτούς και συνταξιούχους θύματα, που σηκώνουν όλο το βάρος. Και σήμερα, ενόψει του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, αυτή η εικόνα λειτουργεί στην κοινή γνώμη και σαν μια μορφή αιτιολόγησης για την φοροεισπρακτική επιδρομή του κράτους εναντίον τους, δίνοντας κοινωνική υπόσταση σε ισοπεδωτικούς συντελεστές και μηδενικά αφορολόγητα. Και όμως! Σε πείσμα της επιδέξιας προπαγάνδας, οι ελεύθεροι επαγγελματίες δηλώνουν κατά μέσο όρο το υψηλότερο εισόδημα – κάθε χρόνο και περισσότερα – παρά το γεγονός ότι στο πλαίσιο της ύφεσης παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη συρρίκνωση σαν κοινωνική ομάδα.

  • ΕΟΠΥΥ - ΕΤΑΑ - ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ:

Ανακεφαλαιοποίηση όλων των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΤΣΑΥ με σκοπό την αναπλήρωση των τραγικών απωλειών από τα Αποθεματικά τους στα πρότυπα της Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.

  • Κατάργηση της απαράδεκτης ρύθμισης που επιβάλλει την υποχρεωτική- πραξικοπηματική μετάταξη των Νέων Ασφαλισμένων μετά την 1/1/1993 σε ανώτερη ασφαλιστική κατηγορία ανά 3ετία! Δεν είναι δυνατόν να επιβάλλονται τέτοιες απαράδεκτες ρυθμίσεις στους Υγειονομικούς όταν καταργούνται για άλλες κατηγορίες ασφαλισμένων όπως των ελευθεροεπαγγελματιών του ΟΑΕΕ.
  • Θέσπιση ειδικού επιδόματος ανεργίας για τους υγειονομικούς με βάση τις καταβολές υπέρ ΟΑΕΔ ως ελάχιστη αντισταθμιστική παροχή στους πολυάριθμους συναδέλφους που αναγκάζονται να κλείσουν τα ιατρεία τους λόγω της δυσβάσταχτης οικονομικής κρίσης.
  • Θέσπιση 12μηνου τουλάχιστον επιδόματος μητρότητας για όλες τις γυναίκες υγειονομικούς στα πρότυπα του ΙΚΑ για την κάλυψη των στοιχειωδών βιοποριστικών αναγκών που προκύπτουν από την αποχή από την εργασία λόγω τεκνοποίησης.
  • Πλήρης ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους υγειονομικούς χωρίς επιπλέον οικονομική επιβάρυνση των υγειονομικών.
  • Κάλυψη από τον ΕΟΠΥΥ Οδοντιατρικής Περίθαλψης για όλους τους πολίτες.

 Το ΔΣ του Οδοντιατρικού Συλλόγου Τρικάλων καλεί τους Οδοντιατρικούς Συλλόγους της Χώρας και όλα τα μέλη τους να συμμετέχουν στην 24ωρη Πανυγειονομική Πανελλαδική Απεργία την Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013.

Οι επερχόμενες αλλαγές είναι άκρως επιβαρυντικές για τον Κλάδο μας.

Η επιβίωση μας αλλά πολύ περισσότερο η αξιοπρέπεια μας βρίσκονται στο εκτελεστικό απόσπασμα!

Οφείλουμε να είμαστε αποφασισμένοι και να εξαντλήσουμε κάθε μέσο και κάθε προσπάθεια ώστε οι Κυβερνώντες να αποτραπούν από τη λήψη των καταστροφικών επιλογών που τους υπαγορεύονται!

Συγκέντρωση στα γραφεία του Συλλόγου (Απόλλωνος 7) την Πέμπτη 17/1/13 στις 10.30π.μ.

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου

Ο πρόεδρος                                                                     Η γεν. γραμματέας

Τσίγκας Κωνσταντίνος                                                  Στάμου Παρασκευή