Πρόγραμμα Προληπτικής Στοματικής Υγιεινής

Εκτύπωση
PDF

Ο Οδοντιατρικος Συλλογος Τρικαλων σε συνεργασία με την Εταιρία Ορθοδοντικης & Γναθοπροσωπικης Μελετης & Έρευνας και Το χαμογελο του Παιδιου και υπό την Αιγίδα του Δημου Τρικαλων διοργανώνει προγραμμα προληπτικής στοματικης υγιεινής σε ολα τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δημου Τρικαλων .
Το προγραμμα εχει σχεδιαστεί να καλύψει τις ανάγκες περίπου 2000 μαθητών που φοιτούν στις Δ,Ε,ΣΤ Τάξεις δημοτικού και θα λάβει χώρα σε ολα τα σχολεία του Δημου Τρικαλων.
Θα εχει διάρκεια ενός μηνα και συγκεκριμένα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 4 Νοεμβριου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013.
Για την εφαρμογή του προγράμματος ο οργανισμός διέθεσε κινητή οδοντιατρική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη η οποία θα στελεχωθεί απο εθελοντές οδοντιατρους του Οδοντιατρικου Συλλογου Τρικαλων.
Η σημασία της πρόληψης στην στοματικη υγιεινή εχει καταδειχτει στο πέρασμα των χρόνων τόσο με την εμπειρία όσο και με πλήθος μελετών.
Οι νοσοί του στόματος αποτελούν ένα απο τα σοβαρότερα προβλήματα στον τομέα της Δημόσιας Υγείας στις περισσότερες χώρες του κόσμου και η παροχή προληπτικής οδοντιατρικής και Ορθοδοντικης εξέτασης μπορεί να συμβάλει στην πρώιμη και ορθοτερη αντιμετώπιση αυτών.