Μήνυμα Προέδρου 2015-

Εκτύπωση
PDF

 

Αγαπητοί συνάδελφοι,

Ως νέα διοίκηση του Δ.Σ. θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε με τη συμπεριφορά και το έργο μας ότι ο στόχος μας είναι η προάσπιση και η κατοχύρωση των κλαδικών μας δικαιωμάτων.

Ειδικά αυτές τις στιγμές που ο κλάδος μας έχει στοχοποιηθεί από το Υπουργείο Οικονομικών, ενώ παράλληλα βάλλεται από την οικονομική κρίση που υπάρχει στη χώρα, πρέπει να υπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον των οδοντιάτρων αλλά και της κοινωνίας.

Δυστυχώς έχει διαμορφωθεί ένα βαρύ κλίμα για τον μαχόμενο οδοντίατρο με δυσάρεστες επιπτώσεις, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την υγεία των πολιτών μιας και οι παροχές υπηρεσιών στοματικής υγείας από το κράτος είναι σχεδόν ανύπαρκτες.

Η άποψή μας, που συμβαδίζει με αυτή της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας (Ε.Ο.Ο.), είναι να γίνει ανακοστολόγηση των οδοντιατρικών πράξεων στο κρατικό τιμολόγιο και κατόπιν υπογραφή συμβάσεων με τα ασφαλιστικά ταμεία (να καλύπτουν ένα μέρος του κόστους των πράξεων).

Μια τέτοια εξέλιξη θα δώσει, αφ΄ ενός μεν οδοντιατρική περίθαλψη σαφώς καλύτερη στον ελληνικό λαό, αφετέρου, θα τονώσει την αγορά, δεδομένου ότι, υπάρχει αλυσίδα επαγγελμάτων που σχετίζονται με την οδοντιατρική περίθαλψη.

Εκτιμούμε ότι η αύξηση του κύκλου εργασιών θα αποφέρει στο κράτος μεγαλύτερο οικονομικό όφελος απ΄ότι το φοροκυνηγητό στο οποίο επιδίδεται σήμερα, δεδομένου ότι, η απόδειξη παροχής υπηρεσιών θα εξοφλείται από τον ασφαλιστικό φορέα και έτσι υποχρεωτικά μειώνεται η φοροδιαφυγή, τουλάχιστον κατά το μέρος της ασφαλιστικής κάλυψης.

Εμείς λοιπόν είμαστε έτοιμοι για διάλογο, αρκεί το κράτος να εγγυηθεί ότι θα μας πληρώνει και δεν θα γίνει αυτό που γίνεται σήμερα με τους φαρμακοποιούς και τους υπόλοιπους συμβεβλημένους ιατρούς που πληρώνονται μετά από ένα και πλέον έτος.

Επιπλέον σαν νέα διοίκηση αγκαλιάζουμε όλους του οδοντίατρους και θέλουμε τη συμμετοχή όλων στα συλλογικά όργανα, θέλουμε διάλογο και σύνθεση. Ο σύλλογος είναι διαθέσιμος για όλους ανά πάσα στιγμή.

Με σεβασμό στη νομοθεσία αλλά και στους εαυτούς μας ας προσπαθήσουμε για έναν δυνατό Οδοντιατρικό Σύλλογο (Ο.Σ.).

Προς αυτή την κατεύθυνση καλώ όλους τους συναδέλφους:

  • Να συμμορφωθούν με τον Κανονισμό Οδοντιατρικής Δεοντολογίας.
  • Να εξοφλήσουν τις όποιες οφειλές προς το Σύλλογο, για την εύρυθμη λειτουργία του.
  • Να μην υπάρξει άλλο κρούσμα αυθαίρετης σύμβασης με το υπάρχον τιμολόγιο σε οποιοδήποτε ασφαλιστικό ταμείο.
                                                                                                       Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.

Κων/νος Τσίγκας